Bitcoin slår rekord på 12-årsjubileet for opprettelsen

Kryptovaluta passerer $ 30 000 når finansinstitusjoner uttrykker økende interesse

Bitcoin har steget til rekordhøye blant økende interesse fra investorer og hevder at den ustabile kryptovalutaen er på vei til å bli en vanlig betalingsmetode.

Etter å ha firedoblet sin verdi i løpet av 2020 begynte Bitcoin Loophole 2021 sterkt med å bryte gjennom $ 30 000 (£ 22 000) -merket for første gang, mindre enn tre uker etter første handel over $ 20 000.

På søndag nådde den en ny høyde på mer enn $ 34 800, på 12-årsdagen for at bitcoin-nettverket ble opprettet.

Bitcoins raske stigning har gjenopplivet minner fra tidligere parabolske samlinger og krasj. I løpet av 2017 hoppet den fra rundt $ 1000 til topp over $ 19.000, før den tumlet til under $ 4000 innen utgangen av 2018.

Men dette siste rallyet kommer når noen finansinstitusjoner viser økende interesse for bitcoin som en aktivaklasse, og som støttespillere argumenterer for at det erstatter gull som en butikk av verdi.

„Antallet fortsetter å gå opp ettersom markedet tilsynelatende aldri har vært mer bullish,“ sa Paolo Ardoino, CTO for kryptokursutveksling Bitfinex. „Vi ser en veldig lys fremtid for alle bitcoin-innehavere.“

Bitcoin øker for å registrere $ 28 500, en firedobling i verdi i år

Med den amerikanske dollaren på sitt laveste nivå siden våren 2018, hevder talsmenn for kryptokurver at de beskytter mot inflasjonære pengetrykk fra sentralbankene, som i fjor lanserte enestående stimulanseprogrammer midt i Covid-19-pandemien.

„Noen vil hevde at det er mer å komme fra både gull og bitcoin, spesielt hvis regjeringer fortsetter å hente opp gjeld og sentralbanker gjør sitt beste for å finansiere den låningen gjennom bakdøren med kvantitativ lettelse, null rente og obligasjonsrente manipulasjon, takket være knapphetsverdien i forhold til kontanter, ”sa Russ Mold, investeringsdirektør for den britiske investeringsplattformen AJ Bell.

„Andre vil hevde at verken gull eller bitcoin har egenverdi, siden de ikke genererer kontanter,“ la han til.
Alt du ville vite om bitcoin, men var redd for å spørre

Bitcoin fikk et løft fra PayPal i fjor høst, da banken kunngjorde at de ville tillate kunder å kjøpe, selge og bruke kryptovalutaen. Analytikere sa at dette kan føre til prisstigningen, ved å skape en mangel når PayPal kjøper opp nyopprettede bitcoins.

Det eksisterer mer enn 18 millioner bitcoins, skapt av gruvearbeiderne som gir beregningskraften som ligger til grunn for blockchain, som registrerer transaksjoner som er gjort med bitcoin. Systemet har et fast kablet maksimum 21m mynter.

Søndagens siste rekordhøyde kom 12 år dagen etter at Satoshi Nakamoto, den pseudonyme skaperen av bitcoin, opprettet den første oppføringen i bitcoin-blockchain.

Denne “genese-blokken” inneholdt en overskrift fra Times utgave 3. januar 2009 med lesing: “Kansler på randen av andre redning for banker”.

Hedgefondforvalterne Stanley Druckenmiller og Paul Tudor Jones har også støttet bitcoin som en finansiell eiendel. Druckenmiller hevdet at det kunne ha „mye tiltrekningskraft som en butikk av verdi for både årtusener og de nye vestkystpengene“.

Skeptikere advarer om at kryptobommen kan være på vei mot problemer. Økonomiprofessoren Nouriel Roubini, en mangeårig kritiker av bitcoin, insisterer på at den ikke har noen egenverdi.

“Prisen på bitcoin manipuleres totalt av en haug med mennesker, av en haug med hvaler. Det har ingen grunnleggende verdi, sa han til Yahoo Finance like før jul. „Vi er nær det punktet hvor den hyperbolske boblen kommer til å gå i stykker.“